Friday, July 11, 2014

Rock Werchter 2014- Ziua 1

Prima zi Werchter a inceput cu spalatul dintilor la cismeaua comuna, cum ii spuneam eu: un loc cu vreo 30 de robinete de unde puteai sa iti iei apa, sa te speli pe maini, fata, dinti....si orice alta parte a corpului pe care nu iti era rusine sa o arati :) In aceasta privinta, toata lumea era foarte relaxata, fara stres, si facea ce ii taia capul. In pijamale, cu papuci si cu periuta de dinti si prosopul in mana, populatia campingului s-a tot perindat prin zona toata dimineata.

Dupa o cafea si multa vorba, am pornit intr-un final spre festival site (camping site era la vreo 500 m- 1 km distanta). Drumul a parut si mai lung pentru ca era super cald afara, iar cand am ajuns si am vazut cozile de asteptare, ne-am cam speriat, dar am intrat repede.


(poza este din a doua zi, cand nu era la fel de aglomerat la intrare)

Prima formatie la care am asistat la concert a fost The Wombats. Recunosc ca nu ii stiam de dinainte, dar mi-a placut ce am ascultat si o sa ii mai caut pe viitor.

Dupa aceea a urmat una dintre preferatele mele, unul dintre motivele pentru care am fost la Rock Werchter anul acesta: Bombay Bicycle Club. Mi-au placut foarte mult si au sunat foarte bine live, chiar mai bine decat in show-urile pe care le-am vazut pe Youtube. Atmosfera a fost simpatica, ei au avut multa energie si au interactionat cu publicul, deci per total, un show extrem de reusit, cel putin pentru mine.


BBC pe Barn Stage. Calitate nu tocmai ok, but you get the picture :)

Dupa aceea am lenevit un pic in spate la Millow (foarte iubit de belgieni, apparently) pana sa inceapa London Grammar. Formatia britanica a fost intampinata cu tipete si aplauze, si a oferit un show live fara greseala. Vocea tipei este superba, parca pentru ea notele extreme de inalte erau floare la ureche. Genul de spectacol la care nu te zbantui, ci inchizi ochii, te relaxezi si te bucuri de muzica deosebita.

Nu cred ca am mai facut cine stie in seara respectiva, not music related anyway- am ascultat cateva melodii Placebo si cateva de la Metallica, dar eu dupa aia am plecat la cort, in timp ce o parte din prieteni s-au dus la Skrillex (nu sunt mare fana, nu am tinut mortis sa il aud).


Maine: relatari de la a doua zi RW, care a fost un pic mai aglomerata, si a inclus un Alex Turner in "forma maxima" :)

No comments:

Post a Comment