Thursday, May 15, 2014

Noul Album The Black Keys- "Turn Blue" [2014]

The Black Keys au scos un nou album, iar taberele sunt impartite. Unii dau vina pe divortul lui Dan Auerbach, care l-a transformat intr-un personaj trist si melodramatic, altii considera albumul a fi unul prea pop.

Mie, personal, imi place "Turn Blue". Continua sa aiba aceleasi influente soul si R&B, bluesy rock, cum spun unii, dar se observa si cateva noi. Bass-ul, de exemplu, iese in evidenta in multe dintre piese, iar ritmul albumului, per total, este mult mai mellow decat precedentul "El Camino".Track by Track, suna cam asa:

1. Weight of Love- prima piesa are un intro lung, un inceput smooth si bluesy pentru album. Puncte bonus pentru solo-ul de chitara.

2. In time continua trendul blues rock, dar are si o tenta de ....western, daca as putea sa numesc asa. Vocea lui Dan iese in evidenta aici si bass-ul suna asa bine....

3. Turn Blue- aceata melodie mi-a placut de la prima ascultare, acum cateva saptamani, cand a fost lansata. Este perfecta pentru vara, pentru momente in care vrei sa te relaxezi sau poate pentru acele ore cand mintea nu iti functioneaza cum trebuie

4. Fever- tipic Black Keys, chiar cu un beat pop. Inteleg de ce a fost prima piesa lansata de pe acest album.

5. Year in review- o piesa care nu se abate de la stilul clasic Black Keys. Are un beat cool, cu vocaluri care par feminine pe alocuri, dar imi place mult. Este o piesa de dragoste, dramatica.

6. Bullet in the brain- incepe mai incet, are o parte mai intunecata care se precipita pe masura ce asculti. Single-ul nr 3 de pe album.

7. It's up to you now merge pe latura rock a baietilor. Este funky, are un bass puternic si bineinteles, a sexy guitar solo.

8. Waiting on words scoata latura romantica si melancolica a formatiei (sau a lui Dan). Chitara acustica, ritm lent, versuri melodramatice. In orice caz, e o piesa buna.

9. 10 lovers- filler song, cum li se spune pieselor de umplutura, care nu ies in evidenta in niciun fel. Pentru mine nu este cine stie ce, desi este o piesa ok, pur si simplu nu o s-o tin minte.

10. In our prime- una din piesele mele preferate de pe album. Un pic de pian, o chitara "soulful", o piesa melancolica care te atinge. I love it!

11. Gotta get away- "Turn Blue" se incheie cu o piesa funky, cu un 70s feeling. Merge, dar nu este printre cele mai bune de pe album.

Preferatele mele: Weight of Love, Turn Blue, Year in review, In our Prime, Waiting on Words

So, go buy it!...(or download :P ), it's worth it!

No comments:

Post a Comment