Friday, July 12, 2013

Evenimente in Bucuresti in aceasta vara

Pentru mine, o capitala activa dpdv cultural si sportiv este o capitala ce merita vazuta si experimentata. Cred ca acest aspect m-a determinat sa iubesc asa mult Londra- nu poti sa te plictisesti acolo, si nu ma refer doar la nivel cultural; ai o varietate imensa de locuri, magazine, evenimente, oameni din care poti alege.

Ma bucur sa vad ca si orasul meu "creste" incet-incet si apar din ce in ce mai multe evenimente/concerte/cladiri/institute. Aceasta crestere demonstreaza faptul ca Bucurestiul isi doreste si poate sa ajunga la performanta oraselor majore din lume, precum Londra, Paris, Amsterdam, la nivel cultural cel putin. (O imbunatatire la nivel de concerte este de mult asteptata, dar putini indraznesc sau au resursele necesare sa aduca nume importante in tara, dar mai bine vorbim despre acest subiect in alt articol)
Pentru cei doritori de experimente si experiente noi, va recomand doua evenimente de lunga durata care vor avea loc in Bucuresti in aceasta vara: Poiana Urbana si Roaba de cultura.Poiana Urbana

Poiana Urbană este un eveniment care îşi propune să încurajeze folosirea spaţiilor publice în scopuri culturale şi recreative. Timp de trei luni, bucureştenii îşi vor putea da întâlnire la umbra teraselor amenajate în Piaţa Universităţii, într-un decor de vacanţă.

Poiana Urbană este un eveniment organizat de Asociaţia Art Laboratoire, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB, 360 Revolution şi The Institute.

Pe mine ma tenteaza proiectia concertului Florence and the Machine unplugged, de vineri 12 07, de la ora 20:00.

Accesul la toate evenimentele este liber. Mai multe informaţii despre programul Poiana Urbană găsiţi pe www.poianaurbana.roRoaba de cultura


"Roaba de cultura"ofera in mod gratuit alternative culturale pentru petrecerea timpului liber in natura. Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) şi se desfăşoară în perioada 11 mai – 15 octombrie. Accesul în zona ,,Roabei  de cultura”, zona Pescăruş din parcul Herăstrău, este liber, non-stop şi beneficiază de acces Wi-Fi gratuit.

Mi-a placut faptul ca au o serie de activitati diverse din punct de vedere tematic si ating mai multe grupuri tinta- si copii si adulti.

Programul pe saptamana asta il gasiti aici


Le veti vizita pe amandoua sau preferati una? Unde mergeti vara asta? 

No comments:

Post a Comment