Monday, June 3, 2013

Noul val social- care va fi urmatorul hit Social Media?

Cand eram in liceu, Hi5 era locul preferat de tineri. Era Facebook-ul nostru, dar noi nu eram asa dependenti de el. Noi inca vorbeam si radeam cand ne asezam la o masa pe terasa sau cand mergeam cu autobuzul, nu stateam cu ochii lipiti de telefon.

Pe la mijlocul anilor 2000, nu prea auzeai termeni precum Social Media, retele sociale, content marketing etc. Fast forward 5-6 ani si lumea e plina de noi site-uri de socializare, e-commerce, smartphones, native advertising si alti termeni asemanatori. Totul s-a mutat online, iar retelele sociale s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Dupa Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube, LinkedIn si multe altele, ce urmeaza?

Zilele trecute am facut un mic research sa vad ce mai e nou pe piata si ce ar putea sa aiba succes pe viitor. Mai jos cateva noi exemple de retele sociale/aplicatii/s.a.

Pongr este o companie de Photo-Marketing, care face posibila interactiunea dintre oameni si brandurile pe care le folosesc si iubesc. Utilizatorii sunt rugati sa isi faca o poza cu produsul sau reclama acestuia si apoi sa o posteze online, urmand o serie de recompense si puncte acumulate de catre cei mai activi "fotografi". Este un mix de crowd-source content si visual media si se pare ca are succes, desi are nevoie de mai multa promovare si constientizare. Mai multe detalii aici

Path- De aceasta retea am auzit recent de la Marius Sescu. Descrierea oficiala: Private messaging and sharing with friends and family. Un fel de Messenger pe smartphone cu un grup limitat de oameni.

Whisper, un nou site, dar mai ales iPhone app, este sincer, o noua metoda de a procrastina sau de a face ceva cand ma plictisesc. Oamenii pot posta anonim mesaje/secrete/regrete/citate etc, iar cei care vad pot aprecia, raspunde cu un "Whisper"sau chiar vorbi cu persoana respectiva. Nu necesita inscriere si pentru cei care nu au iPhone, varianta online este chiar mai ok, pentru ca e mai usor de citit.

Snapchat - o platforma/aplicatie care deja creaza controverse. Aplicatia implica realizarea de poze, video, mesaje etc care apoi sunt transmise unei liste de recipienti pentru o perioada limitata de timp (pana si 10 secunde), apoi sterse de pe contul respectiv. De curand s-a descoperit ca de fapt fisierele nu sunt sterse, si raman stocate undeva.Drama!

New MySpace - Noua varianta este mult mai user friendly, cu un design interesant si placut ochiului si cred ca ar putea reveni puternic pe piata...de abia astept sa vad ce poate face mister Timberlake din el.

Pheed- aceasta platforma sustine idea de a-ti vinde propriile poze si video-uri, in loc de a le distribui gratuit online pe Facebook sau Twitter. Momentan folosit doar de celebritati, ar putea prinde pe viitor, avand in vedere ca din ce in ce mai multi devin fotografi amatori.

Chirp este una dintre cele mai inovative retele- prin sunet, se transmit informatii de la un iPhone la altul, un fel de Bluetooth :) 

Mai multe detalii despre Pheed si Chirp, dar si alte retele noi pe piata aici

Voua care vi se par mai interesante, ce ati dori sa incercati? Ce folositi deja?

No comments:

Post a Comment